Orta Düzey Yönetici Eğitimi

Endüstrilerde Küreselleşmenin Sonuçları

Ticaret engellerinin, ulusların karşılıklı bağımlılığının ve dünya ekonomisinin entegrasyonunun artan dağılımı, ekonomilerin, çıktıların ve dünya yaşam standardının büyümesine önemli ölçüde yardımcı olmuştur. Bu faydaların küreselleşme özellikle daha az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin çeşitli ekonomiler üzerinde olumsuz etkileri olmuştur.

Gelişmekte Olan Ülkelere Etkileri

Bu nedenle çalışma, küreselleşmenin 1986 ile 2008 yılları arasında Nijerya’daki endüstri büyümesi üzerindeki etkisini inceliyor. Kabul edilen veri analizi ve tahmininin ekonometrik yöntemi sıradan en az Kare (OLS) tekniğidir. Bu çalışmada kabul edilen değişkenler şunlardır: bağımlı değişken olarak endüstriyel çıktı, ticari açıklık ve açıklayıcı değişkenler olarak döviz kuru. Küreselleşme ve Nijeryalı endüstriyel büyüme arasındaki ilişki ampirik olarak test edildi ve çalışmanın kanıtı, küreselleşmenin Nijerya’daki endüstriyel büyüme üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ortaya koydu.

Sonuçlar, Nijerya ekonomisinin dış dünyayla ticarete ne kadar açık olursa, sanayi sektörü o kadar çok acı çeker. Ticaret açıklık sanayi sektörü büyüme ile olumsuz bir ilişki gösterdi. Ayrıca, döviz kurunun Nijerya’daki endüstriyel büyüme ile olumlu ilişkili olduğu ortaya çıktı. Her iki değişkenin de küreselleşmenin endüstriyel büyüme üzerindeki etkisini açıklamasında istatistiksel olarak anlamlı olduğu görülmüştür. Sonuç olarak, Nijerya’nın globalleşme sürecindeki faydalarını en üst düzeye çıkarmak ve küreselleşmenin riskini ve maliyetini azaltmak için bazı öneriler önerildi.

Endüstriye Şirketlere Etkileri

Endüstriye Şirketlere Etkileri

Küreselleşme bugün iş dünyasında önemli bir trend. Tedarik, talep ve çevre faktörlerinin evrimi, şirketleri sektörlerinde homojen bir dünya pazarının var olduğu gibi faaliyet göstermeye yönlendiriyor. Birçok güç küreselleşme için bastırıyor. On yıl süren barış ve tüm büyük gelişmiş ülkelerde serbest ticaretin artan hükümet savunuculuğu, ticaret engellerini düşürdü ve küresel ticarete yenilenen bir dürtü verdi. 1970’den 1990’a kadar olan 20 yıllık dönemde dünya ticareti, toplam dünya üretiminin yüzde 12’inden yüzde 27’ye (McKinsey ve Company, Inc.(1987).

İlginizi Çekebilir: Yurtiçi Dağıtım Sözleşmesi

Talep sınırlarda homojen hale geldiğinden, büyük tüketici malları üreticileri bugün tüm Batı dünyasına ulaşmak için benzer pazarlama kavramları ve yaklaşımları kullanabilir. Böylece, küreselleşme özellikle gelişmiş ülkelerde hem büyük bir tehdit hem de büyük bir fırsat sunuyor. Daha önce nispeten güvenli ev pazarlarından zevk alan endüstriler ve şirketler, kendilerini dünyanın herhangi bir yerinde ürün pazarlamaya çalışmayan şirketlerden yeni rekabet olasılığı ile karşı karşıya buluyorlar.

Küreselleşme, dünya çapında rekabet gücünü hayatta kalmak için kritik kılmıştır. Ancak, küresel piyasaların Fethi en verimli üreticilerin ödül olacaktır. Dünya çapında rekabet gücünü elde etmek için, birçok yönetici, herhangi bir fabrikayı dünyanın herhangi bir yerinde, daha ucuz veya daha iyi malzemeler, emek ve satıcılar alabilecekleri ve yasaların ve hükumetlerin daha konjenital olduğu yerlerde hızlı bir şekilde hareket ettirecektir.

Daha fazla üretici, dünyanın farklı bölgelerinde parça ve alt montajlar yapar ve daha sonra komple ürünleri başka bir yere monte eder ve bunları küresel pazarlarda satar. Rekabetçi üreticilerin konumu sürekli değişir ve fabrikalar en uygun yerleri bulmak için tekrar tekrar hareket eder.